woensdag 22 januari 2014

CDA Oegstgeest verzamelt nieuwjaarswensen

Via Facebook vroeg het CDA Oegstgeestenaren naar hét goede voornemen voor Oegstgeest voor 2014. Uit de vele inzendingen heeft  JP Colenbrander de prijs van cadeaubon ter waarde van €50,- en een goede fles champagne gewonnen om het nieuwe jaar knallend te beginnen.
JP stuurde het goede voornemen in om twee kunstgrasvelden aan te leggen, zodat er door 300 jeugdspelers weer normaal kunnen trainen bij voetbalclub VV Oegstgeest.


Goede voornemens
Tientallen Oegstgeestenaren deden mee en deelden hun goede voornemen voor  Oegstgeest. Zo was er veel enthousiasme voor de wens van Petra-Wendy om een kinderboerderij te stichten, wilde Timon verbetering van de gladheidbestrijding, bepleitte Ferencas een betere lokale aanpak van werkloosheid en spraken meerderen zich uit om lokale middenstanders te ondersteunen. Vooral de situatie van snackbar ’t Haasje lag diverse mensen na aan het hart. Zo was het voornemen van Eldert: “Snackbar ‘t Haasje behouden op de huidige plaats in Oegstgeest . Dat zou pas een goed voornemen zijn en passen binnen het beleid om zoveel mogelijke leefbare plekken te realiseren.” Of zoals Jolanda het verwoordde: “Van de kleine middenstanders moet Oegstgeest het hebben.”  Tenslotte waren er mooie altruïstische voornemens als “Meer begrip, hulp en saamhorigheid voor onze medemensen zoals je buren en de mensen in je wijk.”


Snackbar ‘t Haasje
Lijsttrekker Marien den Boer is blij met de vele goede voornemens van dorpsgenoten. “Het toont aan hoe groot de betrokkenheid bij ons dorp is. En voor sommige goede voornemens zal het CDA zich de komende zeker inzetten. De situatie rond snackbar ’t Haasje is ons al maanden een doorn in het oog. Door een geschil om een paar vierkante meters , namelijk 7.5m2 , moet de snackbar verdwijnen. Dat vindt het CDA onacceptabel. De snackbar is van te grote waarde voor het plein en de wijk om voor 7,5m2 in de steek te laten en dat zullen we de wethouder laten weten.”


Winnaar: Kunstgras VV Oegstgeest
De winnende inzending is van JP Colenbrander met zijn goede voornemen om kunstgras aan te leggen bij VV Oegstgeest.  Zijn wens kon op veel bijval rekenen. Den Boer: “Ik ben het eens met JP. De velden die er nu liggen zijn de helft van het jaar een complete modderpoel. Trainingen moeten worden afgelast en jeugdspelers worden teleurgesteld. En dat terwijl we met zijn allen sport zo belangrijk vinden en zo trots zijn op ons verenigingsleven in Oegstgeest”, zegt Den Boer. Hij vervolgt: “Ja, kunstgras is duur en ja, de gemeente heeft weinig geld, maar het hele proces is eigenlijk heel onbehoorlijk gegaan. Het kunstgras is aan VV Oegstgeest beloofd door de voormalig VVD-wethouder en het is op de goedgekeurde begroting gekomen.  De club heeft daarna veel geld geïnvesteerd in lichtmasten, experts hebben de boel opgemeten en vervolgens is er een streep gegaan door het hele plan.  Dat kun je niet maken. Ook de gemeenteraad heeft hierin niet goed gehandeld.  Het CDA gaat zich inzetten om het beloofde kunstgras alsnog zo snel mogelijk aan te leggen, op een financieel verantwoorde manier.”  Een videorapportage van de prijsuitreiking , gemaakt door Unity TV, is te zien op de Facebookpagina van CDA Oegstgeest.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen